Szent márton templom

Tokod

aktuális hirdetések

Húsvét 5. vasárnapja           

2021 május 2. 


Ünnepek:
Hétfő, Szent Fülöp és Jakab apostol
Kedd, Szent Flórián
 Szombat, Boldog Oláh Jeremiás  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

Miserend:
Hétfő,  19 ó. 
Szerda, 19 ó. 
Vasárnap, 10 ó. Tarlós Károlyné/Süveges Erzsébet/ lelkiüdvéért

A járványügyi előírásokat továbbra is be kell tartani. Zárt helyeken - a templomban is - viseljünk maszkot.

A héten gyűjtés van kispapok támogatására. Erre a célra perselyt helyeztünk el a templom bejáratához közel.Tájékoztatjuk a híveket, hogy plébániánk megkezdi a felkészülést a templom külső homlokzati felújítására. Erre az egyházmegye engedélyezett gyűjtést is. Ha valaki adakozni kívánna a templom felújítására az a sekrestyében megteheti vagy akár utalhat is.
Tokodi Szent Márton bankszámlaszáma utalás esetén: CIB bank 10700361-72428870-51100005
(közleményben kérjük megjelölni az adomány jellegét pl. Templom felújítása vagy egyházi önkéntes hozzájárulás („egyházadó”))

Köszönettel fogadunk minden felajánlást!

"Május havában emeljük tekintetünket Isten anyjára, aki a vigasztalásunk és biztos reményünk, és imádkozzuk együtt a rózsafüzért, együtt nézzünk szembe a mostani megpróbáltatásokkal, s váljunk egyre inkább egységes lelki családdá." Ferenc pápa twitter bejegyzése (2021.04.23.)

 
Járványügyi rendelkezések az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében

Az alábbiakban közreadjuk az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye április 9-én közzétett járványügyi rendelkezéseit.
Április 11-én az Isteni Irgalmasság vasárnapját ünnepeljük. Kértük és továbbra is kérjük Istentől a járvány megszűnését, egyházi és közösségi életünk újjászületését.

1. Tekintettel az óvatos állami enyhítésekre és a beoltottak növekvő számára, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében 2021. április 17-én, szombattól ismét a nép részvételével végezhetjük a szentmiséket, a püspöki konferencia irányelveinek megtartásával.

2. Nevezetesen továbbra is kötelező a maszkviselés, a kézbe áldoztatás, a kézfertőtlenítő használata és a távolságtartás.

3. Az MKPK március 5-ei egyhangú határozata (521/2021) szerint a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentés további intézkedésig érvényben marad.

4. Templomainkon kívül, plébániáinkon és az oktatási, szociális, egészségügyi és más intézményeinkben továbbra is mindenben kövessük az állami előírásokat. A hatóságokkal mindenben működjünk együtt és legyünk figyelemmel az általuk kiadott általános irányelvekre.

5. Felhívjuk a figyelmet, hogy aki a koronavírus-betegség bármilyen tünetét észleli magán vagy családján, az maradjon távol a liturgikus közösségtől.

Budapest, 2021. április 9.

Erdő Péter
bíboros, prímás, érsek

 
"Az élet Ura azt akarja, hogy teljes életünk legyen, és elárulja az élet titkát: úgy lehet a miénk, ha odaajándékozzuk."
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán. (2021.IV.23.)

 *
Erdő Péter bíboros, prímás imádsága járvány idején
Mindenható Urunk, atyáink Istene!
Hálát adunk neked a világért, amelyben lehetővé tetted az emberiség életét. Hálát adunk a teremtés egész gazdagságáért és csodálatos törvényszerűségeiért. Hálát adunk azért, hogy minden pusztító erő ellenére megmaradtunk, és képesek vagyunk arra, hogy világunkról és önmagunkról új és új felismerésekre jussunk.
Köszönjük, hogy egyénileg és közösségben is harcolhatunk megmaradásunkért és azért, hogy életünk egyre szebb és tartalmasabb legyen. De mindennél inkább köszönjük neked, hogy örök életre hívtál meg minket, és Krisztus Urunk megváltó halála és feltámadása által utat nyitottál nekünk az örök boldogságra.
Amikor olyan természeti csapások érnek minket, amelyek ellen a magunk erejéből teljesen biztos védelmet még nem találunk, átéljük, hogy végül is mindig a te kezedben van az életünk.
Alázattal kérünk, segítsd a tudomány embereit, hogy mielőbb megtalálják a mostani járvány ellenszerét! Adj a társadalmak vezetőinek éleslátást, hogy megfelelő intézkedésekkel gátat szabjanak a fertőzés terjedésének, segítsék a betegség megelőzését, leküzdését és a hatékony eszközök eljutását a rászorulókhoz. Adj irgalmat és örök nyugodalmat a betegségben elhunytaknak, adj a betegeknek gyógyulást, az orvosoknak és az egészségügy munkatársainak erőt és áldást bátor helytállásukhoz. Erősítsd bennünk a hitet, a bizalmat és a segítő szeretetet, hogy megadhassunk minden lelki és testi segítséget beteg embertársainknak és a gyászoló vagy aggódó hozzátartozóknak. Add, hogy felelős viselkedésünkkel mi is hozzájáruljunk a betegség terjedésének elkerüléséhez.
Bocsásd meg, Urunk, minden bűnünket, amit gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással elkövettünk!
Szentháromság, Egy Isten, irgalmazz nekünk!
Boldogságos Szűz Mária, Betegek Gyógyítója, könyörögj értünk! Ámen.
*
Közlemény
Örömmel értesültünk róla, hogy a Szentatya bejelentette a döntését, miszerint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjére Budapestre jön.
Bízunk benne, hogy látogatása nagy bátorítást és lelki megerősítést jelent mindannyiunk, és az Eucharisztikus Kongresszus majdani részvevői számára.
Budapest, 2021. március 8.
Dr. Erdő Péter
bíboros, prímás
esztergom-budapesti érsek
Dr. Veres András
győri megyéspüspök
az MKPK elnöke
  
*
Isten éltesse azokat, akik ma ünneplik születésnapjukat, névnapjukat vagy házassági évfordulójukat!

 
 ONLINE SZENTMISE KÖZVETÍTÉSEK-EZEN A LINKEN TÁJÉKOZÓDHAT

Angyalföldi Szent Mihály-templom -
18.00 órakor Pál Feri YouTube csatornán  

Nagymaros, Szent Kereszt felmagasztalása-templom
Hétfőn és szerdától szombatig 18.30 órától, kedden 7 órától, vasárnap 8, 9.30 és 18.30 órától a plébánia YouTube-csatornáján

Eseménynaptár

Közösségi Felhívások

2021

ÚJÉV - január 1.
VÍZKERESZT - január 6.
  HAMVAZÓSZERDA -február 17.
NAGYBÖJT- február 17.  - április 3.
HÚSVÉT- április 4.
URUNK MENNYBEMENETELE - május 13. (16.)
PÜNKÖSD - május 23.
ÚRNAPJA - június 3. (6.)
ADVENT - november 28. - december 24.
KARÁCSONY -  december 25.

Galéria

Tokod Szent Márton temploma, esti fényben. Épült 1786-ban.      
 Szent Erzsébet kenyeret ad a szegénynek.
Festmény, Tokod, templom. 
    
A tokodi Szent Márton templom belseje.
A főoltár-kompozíció
17. század-végi, barokk. Felvidékről került Tokodra, Esztergomon keresztül.   
 
Karácsonyi betlehem, Tokod, templom.      
Szent József a kis Jézussal. Szobor-részlet, gipsz, Tokod, templom.      
Szent Borbála a bányászok védőszentje. Kőszobra a tokodi templom mellett.
Tours-i Márton katona-köpenyének felét a fázó koldusnak adja.
Festmény, Tokod, templom. Hazánk földjén, a mai Szombathely területén született; ő lett a Nyugati Egyház első nem-vértanú szentje (+397).   
  

ElérhetőségEINK

Templom:

2531 Tokod, Kossuth Lajos u. 3.

Telefon:

+36 20 370 2527

E-mail

admin@tat-tokod.hu