mindenszentek-templom

Tát

aktuális hirdetések

Évközi 17. vasárnap

2021. július 25.


Ünnepek: 
Hétfő, Szent Anna
Szombat, Loyolai Szent Ignác    


 
 
 
 

 
 
 
  
 
 
 Miserend:                
 
Július  29. Csütörtök       9:30     Mise a Szent György Otthonban      18: 00 Szentségimádás és Lelki feltöltődés
Július  30.  Péntek           18:30    Gyónási lehetőség           19:00 Szentmise   + Gyapjas Ernő és neje Mártáért
Augusztus 1. Vasárnap        10:30      Szentmise     +Lisziné Papp Éva és élő osztálytársaiért


*

Az eucharisztikus kongreszusra jelentkezök a plébánia kódjával tudnak csatlakozni a Táti Plébániához Kód: IEC-7Z3Y

*
Tájékoztatjuk a kedves híveket hogy a vasárnapi Szentmisék  Augusztus 1.-től 10:30 kor kezdődnek

*
Táti Karitász!!!

Az idei első Karitász gyűlésünk Július 29-én Csütörtökön , délután 5 órakor lesz, a karitász házban. Minden karitászos megjelenésére számítunk .
  

*

Esztergom- Budapesti Főegyházmegye kiküldött körlevél által 2021. Július 04-től templomunkban a maszk használata nem kötelező!!!  Persze aki ügy érzi hogy, szükséges, annak a maszk használata továbbra is viselhető.
  

*
Isten éltesse mindazokat a híveket, akik a héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat, vagy házassági évfordulójukat! 

*
Lehet miseszándékokat kérni hétköznapokra és hétvégékre is, a sekrestyében van lehetőség előjegyeztetni.

*

Változások egyházközségünk életében

Ezúton szeretnénk tájékoztatni híveinket, hogy egyházmegyénkben augusztus elsejétől a tavalyihoz hasonló változások lesznek a területi felosztásban. Egyházközségünket ezúttal nem érinti plébánosváltás. Ezzel párhuzamosan elveszik plébánosunk hatásköréből Annavölgy és Sárisáp lelkipásztori szolgálatát. Ezek helyett hozzá kerül Tokodaltáró és Tokod-Üveggyár. Ezen változások némileg megváltoztatják a miserendeket Tokod közigazgatási területén belül. Tokod-Üveggyárban a kápolna a jövőben misézőhely lesz, vagyis a plébánosra lesz bízva az ottani misézés gyakorisága. Ezzel kapcsolatban egyelőre nem áll módunkban konkrétumot mondani. Templomunkban továbbra is heti három rendszeres mise lesz. A két köznapi mise kapcsán semmilyen változás nem áll fenn. A vasárnapi mise időpontja egyelőre képlékeny. Jelen tervek szerint a mostani 10 óra helyett a jövőben 9-kor kezdődhet majd a szertartás. Ezen döntés viszont egyelőre még nem végleges.

 

*
 
Erdő Péter bíboros,  prímás imádsága járvány idején
Mindenható Urunk, atyáink Istene!
Hálát adunk neked a világért, amelyben lehetővé tetted az emberiség életét. Hálát adunk a teremtés egész gazdagságáért és csodálatos törvényszerűségeiért. Hálát adunk azért, hogy minden pusztító erő ellenére megmaradtunk, és képesek vagyunk arra, hogy világunkról és önmagunkról új és új felismerésekre jussunk.
Köszönjük, hogy egyénileg és közösségben is harcolhatunk megmaradásunkért és azért, hogy életünk egyre szebb és tartalmasabb legyen. De mindennél inkább köszönjük neked, hogy örök életre hívtál meg minket, és Krisztus Urunk megváltó halála és feltámadása által utat nyitottál nekünk az örök boldogságra.
Amikor olyan természeti csapások érnek minket, amelyek ellen a magunk erejéből teljesen biztos védelmet még nem találunk, átéljük, hogy végül is mindig a te kezedben van az életünk.
Alázattal kérünk, segítsd a tudomány embereit, hogy mielőbb megtalálják a mostani járvány ellenszerét! Adj a társadalmak vezetőinek éleslátást, hogy megfelelő intézkedésekkel gátat szabjanak a fertőzés terjedésének, segítsék a betegség megelőzését, leküzdését és a hatékony eszközök eljutását a rászorulókhoz. Adj irgalmat és örök nyugodalmat a betegségben elhunytaknak, adj a betegeknek gyógyulást, az orvosoknak és az egészségügy munkatársainak erőt és áldást bátor helytállásukhoz. Erősítsd bennünk a hitet, a bizalmat és a segítő szeretetet, hogy megadhassunk minden lelki és testi segítséget beteg embertársainknak és a gyászoló vagy aggódó hozzátartozóknak. Add, hogy felelős viselkedésünkkel mi is hozzájáruljunk a betegség terjedésének elkerüléséhez.
Bocsásd meg, Urunk, minden bűnünket, amit gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással elkövettünk!
Szentháromság, Egy Isten, irgalmazz nekünk!
Boldogságos Szűz Mária, Betegek Gyógyítója, könyörögj értünk! Ámen.

  


Online szentmise közvetítések-Ezen a linken tájékozódhat


Nagymaros, Szent Kereszt felmagasztalása-templom
szentmise hétfőn és szerdától szombatig 18.30 órától, kedden 7 órától, vasárnap 8, 9.30 és 18.30 órától a plébánia YouTube-csatornáján

Eseménynaptár 

Közösségi Felhívások

2021

ÚJÉV - január 1.
VÍZKERESZT - január 6.
HAMVAZÓSZERDA -február 17.
NAGYBÖJT- február 17. - április 3.
HÚSVÉT- április 4.
URUNK MENNYBEMENETELE - május 13. (16.)
PÜNKÖSD - május 23.
ÚRNAPJA - június 3. (6.)
ADVENT - november 28. - december 24.
KARÁCSONY - december 25.

Galéria

ElérhetőségEINK

Templom:

2534 Tát, János lovagok tere 1.

Telefon:

+36 20 370 2527

E-mail

tatiplebania@gmail.com